Antal portioner
Tidsforbrug
12
Forberedelse 25 min.
Bagetid 35 min.
Sværhedsgrad 6-9 år
Oprydningsbesvær
6/10 (middel)
6/10
På æblerov i krattet.....eller i frugtskålen
Faune elsker æbler. Hun synes, de er smukke, så forskellige, de er. Hun synes de er dejlige at røre ved og dufte til. Og hun synes, de smager fantastisk. I Faunes have er der mange forskellige slags æbler. Store og små, råde, gule og grønne. De smager og dufter meget forskelligt. Nogle er lidt sure, men de kan gemmes i en kasse helt indtil foråret uden at blive dårlige. Andre er saftige og søde.
Faune kan godt lide at bage kager med æbler, fordi at kagerne bliver dejligt fugtige, og fordi at bagte æbler smager dejligt og dufter af hygge i hele huset.
Forberedelse
Redskaber, du skal bruge
- et skærebræt
- en kniv
- en gulerodsskræller
- to røreskåle
- elpisker
- en dejskraber
- en te-ske (tsk)
- et ovnfast fad eller bradepande
- et dørslag (skål med huller i)
- evt.. bagepapir
- en elpisker med piskeris
- en køkkenvægt
- et målebæger med decileter-mål.
Ingredienser
- 6 æbler
- 3 æg
- 2 1/4 dl sukker
- 3 tsk vaniljesukker
- 1 tysk bagepulver
- 75 gr. Flydende magarine
- 1 dl mælk
- 31/2 el mel
- kanelsukker
Sådan gør du
Vask hænder inden du starter.
Tænd for ovnen, og indstil den til 180 grader i varmluft ovn eller 200 grader i almindelig ovn.
Skyl æblerne og skræl dem.
Skær æblerne i kvarte, fjern kernehusene, og skær hvert kvart æble i fem både.
Lig alle bådene i en skål med koldt vand. Så undgå man at de bliver brune.
Tag en ny skål.
Slå æggene ud i skålen.
Kom sukker og vaniljesukker i æggene og pisk til æggemassen er lys og luftig.
Kom flydende margarine i og pisk.
Kom mælk i og pisk.
Vej mel af i en skål og put bagepulver i. Rør rundt i det med en dejskraber.
Hæld mel og bagepulver i æggeblandingen. Rør det sammen med dejskraberen.
Hæld æbler ned i dørslaget, så vandet løber fra.
Fordel æblebådene på et rent viskestykke og dup dem tørre.
Læg bagepapir i bradepanden.
Fordel dejen med dejskraberen.
Drys med kanelsukke
Stik æblebådene ned i dejen, så kun halvdelen af dem stikker op, og æblerne er spredt over hele bradepanden.
Drys med kanelsukker hen over æblerne.
Sæt kagen i den varm ovn, og lad den bage i 35 minutter.
Velbekomme:-)
Sådan kan du servere din æblekage
Feens æblekage smager godt, både når den er ln og når den er kold.
Du kan servere den sammen med creme fraise, flødeskum – eller måske vanilje is, hvis det er noget, du godt kan li’?