Antal portioner
Tidsforbrug
8 store
Forberedelse 10 min.
Bagetid 35-45 min.
Sværhedsgrad 6-9 år
Oprydningsbesvær
3/10 (nem)
3/10
Verdens nemmeste og bedste chokoladekage

Faune elsker at bage, og vupti-vupti chokoladekagen er så nem og hurtig at bage, at Faune oog hendes storebror MAgnes bager kagen selv, hvis de bliver rigtig lækkersultne.

Man kan sagtens bruge sin fantasi og gode kageideer, når man bager kagen. Man kan putte forskellige krydderier i alt efter om det skal være en jule-chokoladekage, en halloween-kage – eller måske en dessertkage.

Og selvfølgelig kan man altid lege med glasur og sjovt pynt for at gøre den festlig, som man har lyst til.

Forberedelse

Redskaber, du skal bruge
  • en røreskål
  • en dyb tallerken
  • en dejskraber
  • en te-ske (tsk)
  • en spiseske
  • et ovnfast fad eller bradepande
  • evt.. bagepapir
  • en elpisker med piskeris
  • en køkkenvægt
  • et målebæger med decileter-mål
Ingredienser
  • 6 store spiseskeer kakaopulver
  • 2 æg
  • 300 gram sukker
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk kanel med top
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 150 gram flydende margarine
  • 2 dl mælk
  • 0,5 dl. kaffe
 
Ideer til vupti-kager, der smager lidt anderledes:

Dessert vupti-kage: tilsæt 100 gr. kogechokolade skåret i små stykker efter af de våde ingredienser er blandet i. Vend chokoladen i med en dejskraber.

Jule-vupti: Tilsæt i stedet for kaffe 0,5 dl. appelsinsaft eller appelsinjuice. Tilsæt 1 tsk. brunkagekrydderi.

Nødde-vupti. Tilsæt 100 gr. hasselnødder skåret i små stykker.

Sådan gør du

Vask hænder inden du starter.

Tænd for ovnen, og indstil den til 180 grader i  varmluft ovn  eller 200 grader i almindelig ovn.

Bland kakao, mel, sukker, vaniljesukker, kanel, bagepulver, natron og salt sammen i en skål. Altså alle de tørre ingredienser.

Slå æggene ud i den dybe tallerken, så du er sikker på, at de er friske og at der ikke er skaller med. Hæld æggemassen i de tørre ingredienser.

Hæld mælk og kaffe i blandingen.

Pisk grundigt med elpiskeren, til der ikke er klumper i dejen.

 

Tag en ny skål.

Slå æggene ud i skålen.

Kom sukker  og vaniljesukker i æggene og pisk til æggemassen er lys og luftig.

Kom flydende margarine i og pisk.

Kom mælk i og pisk.

Vej mel af i en skål og put bagepulver i. Rør rundt i det med en dejskraber.

Hæld mel og bagepulver i æggeblandingen. Rør det sammen med dejskraberen.

Hæld æbler ned i dørslaget, så vandet løber fra.

Fordel æblebådene på et rent viskestykke og dup dem tørre.

Læg bagepapir i bradepanden.

Hæld dejen i formen eller bradepanden og fordel dejen med dejskraberen.

Sæt kagen i den varm ovn, og lad den bage i 35-45 minutter.

Stik i kagen med en træpind efter 35 minutter – den skal ud, når der ikke længere hænger dej på pinden.

 

 

God fornøjelse:-)

Æbler skrælles og skæres i både
Ælblerne skrælles og skæres i både
Feens lune æblekage
Æggene røres sammen med sukkeret
Feens lune æblekage
Mel og bagepulver røres sammen med æg, margarine, sukker og mælk
Feens lune æblekage
Nå æblestykkerne er skubbet fint ned i dejen, skal kagen drysses med kanelsukker
Sådan kan du servere din vupti-chokoladekage

Vuptikagen smager godt med glasur på og drysset med kokosmel.

Du kan også brande kakaopulver i din glasur , så den bliver lysebrys, og drysse med chakoladeflager og farvet krymmel.

Chokoladekagen smager rigtig godt sammen med friske jordbær eller hindbær og vaniljeis:-)

Hvad synes bageglade om opskriften
5/5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *